GreenStar

Syysloma Joensuussa

-

Kuten koko Suomessa, myös Pohjois-Karjalan kiivaimmat turistikaudet ovat kesäkuusta elokuuhun sekä joulukuusta-huhtikuuhun. Se mikä jää näiden kahden ajanjakson väliin huhti-toukokuun kevään ohella on raikas, ruskavärien kyllästämä, kaunis syksy. Usein kuulee puhuttavan että todellisen ruskan nähdäkseen täytyy matkustaa Suomen Lappiin. Vaikka Lapin ruskassa onkin taikaa, myös meillä Pohjois-Karjalassa syksyinen luonto hemmottelee kauneudellaan ja väreillään.

Ihminen viettää paljon aikaa elämästään sisällä, niin kotona kuin työssäkin. Jo lyhytkin irtiotto raikkaassa luonnossa luo suuren muutoksen elämän kiireiden keskelle. Seuraavassa artikkelissa kerrotaan miksi sinun kannattaa valita Joensuu syysretkesi määränpääksi.

Joensuun sympaattisessa pikkukaupungissa elämäntahti on stressitön. Se tarjoaa jo itsessään kontrastin suurten kaupunkien liikenteelle ja kiireelle. Sen lisäksi että kaupunki tarjoaa vierailleen hyvät palvelumahdollisuudet, sitä ympäröi kaunis ja monipuolinen luonto joka puolelta. Mikä parasta, täällä välimatkat paikasta toiseen ovat niin lyhyitä, että ehdit tehdä ja nähdä monta asiaa saman päivän aikana.

Syksy Joensuussa soveltuu erityisen hyvin heille jotka pitävät ulkoilusta ja metsästä. Metsät ovat täynnä sieniä, marjoja ja kauniita puita, joista voi halutessaan kerätä kauniin ruskanvärisen kimpun itselleen. Järvet, lammet ja joet Joensuussa ja sen ympäristössä tarjoavat puolestaan täydelliset olosuhteet kalastuksen ystäville. Ulkoliikunta on helppoa, koska Joensuun alueella on paljon hyvin hoidettuja polkuja ja maisemareittejä. Esimerkiksi lenkkeily tai sauvakävely tuntuu erityisen hauskalta koska syksyisessä ilmassa on helppo hengittää ja saada happea. Myös kaupungin läpivirtaavan Pielisjoen vieruksille on ilmestynyt koko ajan enemmän kevyenliikenteenväyliä, ja onhan Joensuussa myös suomen ensimmäinen. pyöräkatu jolle povataan menestystä myös muualla suomessa. Kun kuljet jokea pitkin hiukan kaupungista poispäin, voit seurata esimerkiksi suurten lintuparvien alkavaa matkaa etelän lämpöön. Ja päätyä lopulta esimerkiksi Utran saaren laavuille paistamaan makkaraa. Noin 70 kilometrin päässä Joensuusta sijaitseva Kolin kansallispuisto on mielenkiintoinen vierailupaikka koko perheelle. Kiipeämällä 347 metriä (myös autolla ja hissillä pääsee lähelle) näet Suomen ainutlaatuinen kansallismaisema.

Majoitus ja ruokailu

Jos haluat maistaa karjalaista ruokaa hiukan modernimmalla otteella, Local Bistroa (www.localbistro.fi) voi suositella vahvasti. Ja tietenkin miellytävän ja kodikkaan majoitustarpeen täytämme me GreenStarissa ;) 

Muistathan meidän syystarjouksemme. Jos varaat huoneesi @greenstar.fi/fi/varaa 30.9. mennessä, saat lokakuun majoituksiisi 20%:n alennuksen. Käytä koodia «-20%» ja varaa huoneesi. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtumia Joensuussa lokakuussa:
7 & 8 .lokakuuta: Kalamarkkinat Satamassa 

28 & 29. lokakuuta Kädentaitomessut Areenassa